Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Ruoka ja juoma

Turkkilaista keittiötä pidetään yhtenä maailman kolmesta parhaasta (kiinalaisen ja italialaisen jälkeen). Kuinka paremmuusjärjestys on määritelty, emme osaa sanoa, mutta turkkilainen keittiö ansaitsee kaiken kunnian. Turkin rannikolla on hyvät mahdollisuudet kokeilla niin maalaismaista kotiruokaa kuin hienostuneempaa ruuanlaittotaitoakin, jonka juuret ulottuvat kauas menneisyyteen. Sulttaanin hovissa sadat taitavat kokit kehittivät ja jalostivat erilaisia ruokalajeja pyrkimyksenään saada aikaan uusia kulinaarisia elämyksiä. 

Ruokalaji, johon tulet varmasti törmäämään, on Meze, joka koostuu useista pienistä ruokalajeista. Meze tarjoillaan alkuruokana ja se muistuttaa espanjalaista tapasta. Vaikka meze ei olisikaan listalla, voit aina kysyä, sillä useimmilla ravintoloilla on omat versionsa. Kebab on yksinkertaisesti grillattua lihaa, mutta vaihtoehtoja on yhtä monta kuin raaka-aineitakin. Kebabeista kerromme lisää hieman myöhemmin. Feta cheese on juustoa, joka on valmistettu lampaan tai lehmän maidosta ja lopuksi liotettu suolaliuoksessa. Fetajuusto kuuluu jokaiseen turkkilaiseen keittiöön. Feta voi olla yhtä lempeää kuin kesäpäivä tai todella pistävää, käyttötarkoituksesta riippuen.